Ja, ik meld me aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

  Wat bezielt je?

  4 oktober 2018 • Geen categorie

  blog_bezieling‘Wat bezielt je?’ Grappig hoe deze vraag voorheen vaak werd gesteld op een afkeurende manier “Wat bezielt jou eigenlijk?”. Oftewel: waar ben je nu eigenlijk helemaal mee bezig?!’ Maar tegenwoordig kun je deze vraag verwachten vanuit een hele andere – positieve – insteek. Want weten wat je bezielt zorgt ervoor dat je keuzes kunt maken in je leven die optimaal bij je passen. Met als gevolg dat je dichtbij jezelf blijft, en de omstandigheden in je leven creëert die je positieve energie en voldoening geven. En dat willen we allemaal wel, toch?

  Bezieling raakt aan onze diepste, soms onbewuste drijfveren. Waarom doe je de dingen die je doet? Wat inspireert jou? Je komt pas bij het niveau van bezieling uit als je voorbij de rationele, praktische en emotionele redenen gaat. Bezieling bevindt zich op het niveau van de ziel. Een nogal ongrijpbaar, abstract begrip. Dat maakt ook dat bezieling zich zo lastig laat omschrijven.

  Ik ga de uitdaging aan en stel mezelf de vraag ‘Wat bezielt mij in mijn werk als coach, therapeut en trainer’? Zodra ik de vraag stel komt het volgende antwoord in me op: Ik ervaar bezieling als ik mensen kan begeleiden op het gebied van zelfontwikkeling, zingeving en authenticiteit. Anderen motiveren nog meer zichzelf te zijn door blokkades van welke aard dan ook te helpen ontmaskeren en ze bewust te maken van hun mogelijkheden. Door het (h)erkennen van gevoelens en innerlijk weten naast de vaak overheersende gedachtes. En door mensen het verschil te laten ervaren tussen aangeleerd en authentiek handelen. Stap voor stap wordt de essentie zichtbaar en van hieruit ontstaat ruimte voor inzicht en positieve verandering. Een schitterend en herkenbaar ; ) proces om te begeleiden! Wat bezielt jou? Ik ben er benieuwd naar!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Menu Title