Ja, ik meld me aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

  Lastige emoties…liever niet!?

  23 maart 2023 • Geen categorie

  Hoe ga jij om met lastige emoties? Door afleiding te zoeken: je focus te verleggen naar je lief of vriend(inn)en, eindeloos scrollen op socials of nieuws apps, Netflixen, te werken, shoppen, gamen, en ga zo maar door? Te verdoven: door veel te eten, te snoepen, of bovenmatig te drinken? Door ze te ontkennen: ‘Nee hoor, met mij gaat alles prima!’ Door ze te negeren: ‘Ik? Ik heb nooit lastige emoties!?’

  Je herkent er vast wel iets in 😉… Wat ze gemeen hebben is dat we de lastige emoties niet in de ogen hoeven te kijken. En dan lijkt het eigenlijk wel weer goed te gaan…. Die emotie wordt als het ware weggedrukt. Onbewust gemaakt. Opgeruimd staat netjes! Hoera!


  Maar oei! Want die lastige emoties hebben de neiging om onderhuids te broeien. Te provoceren. Af te leiden. Je van je doelen weg te houden. Stiekem heel veel ruimte in te nemen. Hoe je dat merkt? Door je korte lontje. Een chagrijnig gevoel. De ‘het glas is half leeg’ stemming. Afgunst. Moedeloosheid. Irritatie. De neiging kan dan zijn.. weer afleiden, verdoven, ontkennen, negeren.. Er ontstaat een vicieuze cirkel. Als een hamster die alsmaar rondjes rent in z’n rad. Er lijkt geen einde aan te komen. Hoe zou het zijn om die cirkel te doorbreken? Eens iets anders te proberen? “Ja, hoe dan?”, hoor ik je vragen.

  Er zijn manieren om die lastige emoties te verwerken zonder dat ze je overweldigen. Zonder dat ze je meesleuren. Zonder dat er een beerput opengaat. Het resultaat is dat je je opgelucht voelt. Het voelt lichter. Je kunt letterlijk beter ademhalen. Je kijkt weer met een frisse blik naar de wereld om je heen. Benieuwd geworden? Neem gerust contact op als je meer wilt weten.


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Menu Title